Haugsland historie

haugsland-historie

Firmaet ble startet som enkeltmannsforetak under navnet Haugsland Elektro Mekanisk i 2006 av Ola Bjørn Haugsland. Da var vi kun en ansatt og 1stk servicevogn.

Etter 1 års drift økte vi med en ansatt, og kjøpte inn 1stk servicevogn til. I 2008 gikk vi over fra enkeltmannsforetak til AS, og økte ytterligere med en ansatt samt en servicevogn. Deretter flyttet vi inn i lokaler på Sola.

I 2009 tok pågangen på delesalg seg opp, og vi ansatte Kjartan Olsgård som delesjef i januar samme år. I tillegg til dette ansatte vi også en ny mekaniker og vokste fort ut av lokalene på Sola.

I 2010 bestod selskapet av tre bedrifter: Haugsland Elektro Mekanisk AS, Haugsland Anleggsmaskiner og Haugsland Bilverksted. I juni, samme år, flyttet vi til nye lokaler på Forus, og ansatte samtidig 1 ny mekaniker til Haugsland bilverksted. Videre inngikk firmaet Haugsland Anleggsmaskiner en samarbeidsavtale med Nasta på service- og ettermarked for Rogaland. Dette økte ytterligere pågangen av vare service- og vedlikeholdstjenester for anleggsmaskiner.

I 2011 kjøpte vi Maskinveien 18 som vi flyttet til i april 2012.

I januar 2013 ble Haugslands tre bedrifter slått sammen til Haugsland AS. Dette ble utført for å danne et felles selskap for samtlige kunder, samt en avgjørelse som ble tatt etter at det ble tydelig at alle tre bedrifter viste seg å være økonomisk lønnsomme.

Vi solgte bra med maskiner på Nordsia av Boknafjorden, så behovet for egen avdeling her meldte seg.

I 2017 sable Haugsland Eiendom Aksdal etablert og vi flyttet inn i nye lokaler i mai 2017. i dag er det 6 stk på denne avdelingen.

Behovet for mere plass og bedre verksted melde seg også på Forus. Det ble bestemt at vi også her matte bli større. Vi startet jobben med å finne tomt i 2021.

Juni 2021 tok vi første spadetak, og i februar 2022 så flyttet vi inn i nye flotte lokaler på Fosseikeland 23.